Modning af oksekød

Slagtning

Slagterierne skal følge nogle bestemte regler for, hvordan det skal foregå, når et dyr skal slagtes. Det gælder både for at sikre hygiejnen og dyrevelfærd. Vidste du for eksempel, at alle dyr skal være bedøvede inden slagtning?

Dyrene kontrolleres

Dyrene kontrolleres inden slagtning

På slagteriet er der skrappe krav til, hvordan bedøvelse og slagtning skal foregå, så man sikrer den bedste dyrevelfærd.

Læs mere
Slagteri

Hvordan slagter man en ko?

Ved slagtning af køer er hvert enkelt trin i slagteprocessen nøje tilrettelagt. På den måde sikrer slagteriet, at både dyrevelfærd og fødevaresikkerhed tilgodeses. Samtidig sørger slagteriet for, at så meget af slagtekroppen som muligt bliver udnyttet optimalt.

Læs mere
Hvor ender kødet

Hvad bliver der af koen?

Dansk oksekød når vidt omkring. Danskerne er lidt konservative omkring, hvilke dele af koen, der skal på middagsbordet, men resten af verden bruger alt fra ko-muler til hjerne og maver i madlavningen. Det giver gode muligheder for at eksportere dansk oksekød til udlandet.

Læs mere