Modning af oksekød

Slagtning

Slagterierne skal følge nogle bestemte regler for, hvordan det skal foregå, når et dyr skal slagtes. Det gælder både for at sikre hygiejnen og dyrevelfærd. Vidste du for eksempel, at alle dyr skal være bedøvede inden slagtning?

oksekødsgrafik

Halalslagtet oksekød

Mange ved ikke, hvad en halalslagtning egentlig er, og tror, det betyder, at dyret ikke bliver bedøvet inden aflivning. Men faktisk er forskellen på en halalslagtning og en almindelig slagtning ikke særlig stor.

Læs mere
Dyrene kontrolleres

Dyrene kontrolleres inden slagtning

På slagteriet er der skrappe krav til, hvordan bedøvelse og slagtning må foregå, så dyrene ikke lider overlast, og oksekødet bliver en sikker spise.

Læs mere
Grafik med ko

Koen skal bedøves inden slagtning

I Danmark skal aflivning af køer, tyre og kalve ske så smertefrit og hurtigt som muligt. Det betyder, at dyr kun må aflives, hvis de er blevet bedøvet først.

Læs mere
Slagteri

Hvordan slagter man en ko?

Ingenting er overladt til tilfældighederne i slagteprocessen. Alt fra aflivning, til partering og nedkøling af dyret er tilrettelagt, så hakkebøffen eller culottestegen er sikker at spise, og så meget af dyret som muligt bliver til brugbare materialer.

Læs mere
Hvor ender kødet

Hvad bliver der af koen?

De danske køer når vidt omkring. Danskerne er en anelse konservative omkring, hvilke dele af koen, der skal på middagsbordet, men resten af verden bruger alt fra ko-muler til hjerne i madlavning. Det giver gode muligheder for at eksportere dansk oksekød til udlandet.

Læs mere