Danskernes yndlingsoksekød

Hakkedreng med løvstikkesalsa og grillede kartofler

Der er ingen tvivl om, hvilken slags oksekød, der er den mest foretrukne på middagsbordene i Danmark. Se listen over, hvilke okseretter, der er de mest populære.

De danske kødspisere har et blødt punkt for hakket oksekød. Mere end 68 pct. af det oksekød, som bliver spist er i hakket format, efterfulgt af oksestege, bøffer og tern & strimler.

Det hakkede oksekøds popularitet går heller ikke ubemærket hen, når danskerne skal angive deres yndlingsretter:

1. Chili con carne
2. Kødboller i tomatsovs
3. Hakkebøf
4. Burger
5. Kødsovs / bolognese
6. Taco
7. Bøf (af okse- eller kalvekød)
8. Lasagne
9. Madpandekager / wraps
10. Forloren hare / farsbrød

Kilde: TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer, september 2015, Danskernes Favoritretter med oksekød.

Vil du gerne finde nye opskrifter med hakket oksekød? Så kig på voresmad.dk.