Bøffer

Oksekød & Sundhed

Danskerne holder sig til den mængde rødt kød, som Fødevarestyrelsen anbefaler, og herigennem får de en række essentielle næringsstoffer. Find ud af, hvor meget kød, du må spise om dagen, og hvilke næringsstoffer, du får ud af det.

Oksekød

Er kød sundt?

Selvom kød samlet set kun udgør 12 pct. af energien i danskernes kost, bidrager kødet i høj grad med vigtige næringsstoffer protein, B12-vitamin, A-vitamin og B1-vitamin.

Læs mere
Bøf på grill

Hvor meget kød spiser danskerne?

I gennemsnit spiser danske mænd ugentligt, hvad der svarer til 665 gram råt, rødt kød og danske kvinder 427 gram råt, rødt kød om ugen. Dermed holder de sig til anbefalingerne for, hvor meget kød, du må spise.

Læs mere
Ko med spørgsmålstegn

Kan kød give kræft?

Den internationale sundhedsorganisation WHO offentliggjorde i 2015 en rapport, som beskriver sammenhængen mellem indtaget af rødt kød og risikoen for udvikling af kræft.

Læs mere