Dansk okseproduktion i tal

Oksekødsgrafik

Der bliver slagtet mere end en halv million kvæg hvert år i Danmark, herunder både malkekvæg, kødkvæg og kalve.

Det danske oksekød kommer fra tre forskellige produktionsformer: Malkekvæg, kødkvæg og kalve

Et landbrug med husdyr kaldes for en besætning, og i Danmark er der:

       
    • Ca. 7.300 besætninger med tyre og stude

    • 300 besætninger, der er specialiseret i kalvekødsproduktion

    • Omtrent 2.800 malkekvægsbedrifter med gennemsnitligt 204 køer på hver gård

    • 423 af de 2.800 malkekvægsbesætningerne i Danmark er økologiske 

       

    • I 2017 blev der slagtet 458.400 (registrerede godkendte slagtninger) konventionelle kvæg i Danmark og ca. 13.400 økologiske køer, ungtyre og tyre.

       

    • I den konventionelle oksekødsproduktion er lidt under halvdelen af de slagtede dyr ungtyre og tyre (ca. 218.600), mens den anden store produktion er køer (ca. 161.100).  

       

    • I den økologiske produktion er hele 78 pct. af de slagtede dyr køer

 

Se mange flere tal om den danske okse- og kalvekødsproduktion.