Besøg en gård

Barn fodrer ko

Klap en ko og hils på kalven. Danske landmænd inviterer gerne indenfor og viser deres gårde og dyr frem. På et gårdbesøg kan du se, hvordan produktionen foregår, og hvordan kvæget trives.

Hvert år den tredje søndag i september er der Åbent Landbrug, hvor landmænd i hele Danmark inviterer dig indenfor i stalden. Læs mere om Åbent Landbrug og find en gård i nærheden af dig. Du kan også finde siden ’Åbent Landbrug’ på Facebook.

Få oplevelser i naturen

Mange landmænd lægger jord til naturstier, såkaldte spor, som vi alle kan få glæde af at gå på. På den måde gør de naturen omkring gården tilgængelig for alle. Spor i landskabet findes over hele landet.

På spor.dk kan du finde en natursti til din næste gåtur, ligesom du finder foldere, arrangementskalender og anden information om spor-projektet. På Facebooksiden Spor i Landskabet kan du få inspiration og tips til gode naturoplevelser på sporene. 

Sporet ved Hesselbjerggård ved Roskilde kan du opleve Dexter-kødkvæg, og på
Sporet ved Elmegården i Sønderjylland kan du se Hereford kødkvæg. Find alle de spor i Danmark, hvor der er kig til køerne.

Klassens time i kostalden

Skoleklasser på 0.-10. klassetrin og klasser på ungdomsuddannelser kan tage på gårdbesøg året rundt. Mange landmænd åbner dørene og viser deres gård frem – og der er meget at lære. Det er nemt at finde og booke en gård - og så er det helt gratis.