Ko med øremærke

På sporet af kødet - hvor kommer koen fra?

Der er på mange måder lang vej fra stalden til køledisken – og i Danmark er der ekstra langt: Før, at koen kan blive til bøffer i køledisken, sker der mange tiltag, som skal sikre, at du ved, hvad det er for et produkt, du køber, og at det er sikker mad, du spiser.

Fra øremærke til label

Sådan sikres sporbarheden

I Danmark er der en omfattende registrering, mærkning og dokumentation i okse- og kalvekødsproduktionen. Det sker for at sikre fuld sporbarhed på kødet i hele produktionskæden fra jord til bord

Læs mere
Fra øremærke til label

Danske regler for sporbarhed

Det er centralt for høj fødevaresikkerhed, at der er optimal hygiejne på slagteriet og sikker sporbarhed af oksekødets oprindelse. Danmark følger de generelle mærkningsregler for okse- og kalvekød slagtet i EU. Det betyder, at du altid kan se, hvor kødet kommer fra, og hvor kvæget er blevet slagtet.

Læs mere