Køledisk

Hvad betyder mærkerne på kødet?

Oksekødet i køledisken kan have forskellige typer mærkning, der siger noget om, hvilke forhold koen er opdrættet under, dyrets foder og slagtemetode. Men hvad er egentlig forskellen på det røde ø-mærke og andre mærkninger på fødevarer?

Dansk økologimærke

Økologisk kød

Forskellen på økologisk kød og konventionelt kød handler både om, hvor meget dyrene går ude, det foder køerne spiser, og hvordan de må medicineres.

Læs mere
Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Mærket, der hedder "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" betyder, at der er stillet højere krav til dyrevelfærden hos køer og kalve.

Læs mere
Fra øremærke til label

Hvor kommer kødet fra?

Det er vigtigt at kunne spore dyrenes opvækst helt tilbage fra fødslen, så forbrugerne ved, hvad de køber.

Læs mere